Het is net kerst. Tenminste dat maak ik mezelf wijs. Alles is even anders…. Kerstmis MOET een tijd zijn van gezelligheid en verplicht samen zijn.

Nu zijn we ook verplicht samen. Er is alleen geen gezelligheid tenminste het ligt eraan hoe je het invult en ermee omgaat. Het is beangstigend maar het geeft ook kansen.

Mensen zijn sterker als dat ze ooit tevoren waren. Politici moeten nu daadwerkelijk kordaat en doortastend zijn. Mijn kerstboom het symbool van saamhorigheid is nu even de Coronaboom. Ik zet deze boom voor mijn raam om te verbinden. Jullie ook? Dit symbool is voor ons allen. De hulpverlener een ieder die alles draaiende houdt. We vergeten zeker niet de jonge en oude eenzamen.

Een gevoel van samenhorigheid vrede en stilstaan samen met je dierbaren. Kwetsbaarheid en samenzijn. Alleen is het nu niet gepland en stond het niet in de planning. We kunnen er bang voor zijn maar ook omarmen. We kunnen de beperking in beweging ervaren of ombuigen in verantwoordelijk samenzijn. Als dat niet mogelijk is kunnen we gevoel op vele andere manieren communiceren en delen. Als we maar positief en creatief zijn.

In sommige landen is er elke dag oorlog, dood, verderf, honger en dorst. Ik hoor er weinig meer over. Zal dit nu niet meer zijn? Ik weet wel beter. We zijn nu bezig met onze Corona struggle. Nog steeds hebben wij geen honger en dorst. Kunnen we communiceren en hebben WIFI.

Onze supermarkten liggen vol met eten en drinken. In de 3e wereld niet. Sterker nog noodgedwongen zijn we vrij. Hoe mooi om deze onzekere periode met dierbaren waarbij de meesten het overleven te profiteren van de harde reset van tijd en bezinning. Een kerstgedachte met een ongeplande timing en gedachte. Hou vol en voel! Geniet samen van de tijd met elkaar! Het komt goed!

3 reacties

Reacties zijn gesloten.