Over mij

Mijn leven bestaat uit twee werelden. De dagelijkse realiteit van mijn werk als politieagent en mijn privéleven als vader en partner. De andere wereld met steeds de terugkerende kwellende nachtmerries die ik als kind had en tot op heden nog steeds heb.

Patrick van der Wal

Over mij

Aangenaam

Ik ben Patrick van der Wal (50), gevoelscoach, schrijver, politieagent, ex-militair en veteraan. Aan de buitenkant een standaard man van middelbare leeftijd. In het dagelijkse leven politieagent. Eigenlijk net als ieder andere burger, maar….ergens klopt er iets niet. In mij zat altijd een aanwezige onrust en tal van emoties die ik niet kon verklaren. Wie ben ik eigenlijk en waarom voel en ervaar ik de emoties zo heftig?

Door mijn onrust en mijn emoties vluchtte ik naar ander werk, relaties, oorlogsgebied (Bosnië en Afghanistan). Ongewild vertoonde ik destructief gedrag en zorgde slecht voor mezelf. Het leverde mij enkel meer pijn en eenzaamheid op. Ik vervreemde steeds meer van mezelf naarmate ik steeds meer prikkels buiten mezelf ging zoeken. Mijn strijd was bijna gestreden, ik het had bijna opgegeven.

Gevangen in gevoel..

Deze drie woorden omschrijven de worstelingen met mijn emoties het beste. Telkens weer tegenstrijdige gevoelens kortom mijn innerlijke strijd in het dagelijkse leven. Lichamelijk en geestelijk uitgeput ondernam ik een laatste poging in een zoektocht naar mezelf. Waar moest ik beginnen? Het ego dat ik onbewust van kinds af aan had gecreëerd om mijn kwetsbaarheid en onzekerheid te verbergen en om geaccepteerd te worden door anderen.

Voor het eerst ging ik voorzichtig vertrouwen en luisteren naar mijn gevoel waar ik al jaren in gevangen zat, ik moest wel. Mijn verlossing bleek overgave aan mijn eigen ‘ik’ en mijn onbewust gecreëerde gedrocht van een ego los laten.

Ik moest keihard met mezelf aan de slag… erachter komen wie ik ben en accepteren wie ik daadwerkelijk ben. Ik ben gestopt met mezelf en anderen te (ver)oordelen.

 
 

Ego

Praten over je gevoel en erop te vertrouwen lijkt voor veel mensen en ook voor de meeste van mijn collega’s een taboe. Het maakt kwetsbaar en wat zal een ander hier wel niet van vinden? Zeker in de hardere beroepen zoals politie en defensie waar ik bijna 30 jaar werkzaam ben. Durven te luisteren en te vertrouwen op je gevoel kan je een hoop positiviteit en energie brengen.

Voor mij is na 45 jaar (pas) het inzicht gekomen om mijn persoonlijke worstelingen te staken en het leven zonder angst en met vertrouwen in mezelf te doorleven.

Graag wil ik je meenemen in mijn onbewuste, persoonlijke innerlijke strijd, ervaringen en mijn dilemma’s. Om je hierin oprecht mee te nemen en je te helpen dat je jezelf moet kunnen zijn zet ik mijn ego aan de kant en stel mij bewust kwetsbaar op.

Benieuwd naar mijn boek?

Met mijn boek wil ik de lezer meenemen in mijn onbewuste, persoonlijke innerlijke strijd, ervaringen en dilemma’s.

Mijn blog

Laatste blogs

Lees onderstaand de laatste blogs

LifeLine Paul K.

Blog Lifeline Paul K. De politie bestaat niet alleen uit de dienders op straat. Ook achter de zogenaamde schermen...