Eind 2016, een paar maanden na mijn depressie begon ik te schrijven zonder een doel. In eerste instantie onbewust als therapie voor mijzelf. Gewoon van mij afschrijven. Waarom viel ik om de ongeveer vijf jaar emotioneel terug? Ik begon te schrijven over mijn jeugd. Opvallend was dat ik veel herinneringen uit mijn jeugd scherp in mijn geheugen had. Vele details die mijn familie zich niet meer voor de geest konden halen was het voor mij alsof het recent was gebeurd. Ik voelde, zag en rook soms zelfs de geur bij de herinnering. Tijdens de bijna vier jaren schrijven kwam ik op honderden pagina’s. Het idee was inmiddels al geboren om een boek te schrijven. Om het leesbaar te maken kreeg ik het advies van de redacteur om honderden pagina’s verwijderen. Dat deed zeer maar het kon niet anders. Het moest leesbaar en voelbaar worden voor de lezer.

Chaos in mijn hoofd en chaos op papier. Pijn en verdriet beleefde ik telkens opnieuw tijdens het schrijven. Het belemmerde de voortgang maar het was niet anders. Tijdens het schrijven kwam ik erachter dat ik het altijd buiten mijzelf had gezocht. Ik vluchtte weg van mijzelf en zocht het in ego, adrenaline, verdoving en relaties. Ik werd afhankelijk van anderen zoals een klein kind afhankelijk is van zijn ouders. Ik was alleen geen kind meer maar een kwetsbare volwassene  die niet afhankelijk wilde zijn. Ik wist alleen niet hoe. Bewijsdrang, vechten tegen mijzelf en gebrek aan zelfacceptatie zorgde voor een gedrocht van een ego.  De voortdurende onrust, piekeren en latente angst zorgde ervoor dat ik steeds meer moeite had om te functioneren.

Om al dat gepieker, verwarrende gedachtes en zoektocht samen te vatten begin ik met een voorproefje uit mijn boek ‘Gevangen in Gevoel’ met mijn hoofdbrekens;

#GEVANGENINGEVOEL

Geschreven vanuit chaos in mijn hoofd

vertaald vanuit mijn ‘buikgevoel’

Volledig uit het hart en

#MIJNGEVOEL

Respect en Trots

Voor een ieder die

Zijn of haar gevoel toont

#HELP(EN)!

Dat is mijn missie

Voor mij was het een ‘gevecht’ van 45 jaar

Hopeloos op zoek naar

#BALANS

Telkens er bijna afvallen, keer op keer

Niet weten waar dat gevoel vandaan kwam

#VLUCHTEN

Weg van mijn gevoel en mijn onrust

op zoek naar rust

niet kunnen vinden

#HIER&NU

is het enige wat je hebt en krijgt

Gekregen is verleden tijd en is gebeurd

#DURFTEZIJN

Wees anders, wees jezelf

Schaam je niet, voor niemand

Een zwakte heeft

#KRACHT

Kracht is ook kwetsbaar kunnen zijn

Wees authentiek

#EGO

Laat het los!

Stop met vechten tegen je eigen ‘ik’

#RESPECTEER

je gevoel en bestaansrecht

ook die van een ander

#CARPEDIEM

Het leven is wel mooi

Er is altijd een weg

Vertrouw op je gevoel

Na bijna vier jaren zoeken, voelen en bewust worden is het eindelijk klaar. Ik kan nu eindelijk verder zonder een gedrocht van een ego. Ik ´mag´ mezelf eindelijk zijn Het waren vier pittige jaren om mijn persoonlijke verhaal op papier te krijgen. Een verhaal waarvan ik hoop maar ook weet dat anderen zichzelf in hun eigen strijd en zoektocht (deels) zullen herkennen.

Voor mij is mijn ‘mission completed’.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.