Helden & PTSS

(Graag delen uit respect voor Angelique en onze collega’s van politie en defensie met PTSS)

Hoewel ik eigenlijk niet zo’n social media beest ben, heb ik het medium nodig om mijn missie en boodschap uit te dragen. Dit levert bijzondere ontmoetingen op. Ontmoetingen waar ik oprecht blij en gelukkig van word. Zo kwam ik in contact met een prachtige en in mijn ogen een stoere en dappere vrouw tegen. Angelique Starreveld. In mijn ogen is zij een ‘politieveteraan’. Nu nog geen officiële status maar in de toekomst grote kans. Zij en vele collega’s verdienen deze staat!

In mijn boek ‘Gevangen in Gevoel’ heb ik een onder andere een hoofdstuk geschreven ‘Helden & PTSS’.

In het openhartig gesprek tussen Angelique en mij vertelde ze wat ze in haar werk had meegemaakt. Vaak is het een opstapeling van incidenten. De ene collega maakt meer mee dan de ander. De ander is soms gevoeliger dan de ene. We staan samen voor dezelfde taak. Geen enkele collega is beter of sterker. Ieder mens en collega is anders. Angelique vertelde mij dat ze de Bijlmerramp had meegemaakt als hulpverlener. Heftig. Of hoe ze het leven van een man had gered met gevaar voor eigen leven. Een man die van een flat wilde springen. Geen alledaagse dingen. Vele collega’s krijgen vroeg of laat de rekening en lopen de beroepsziekte PTSS op. Gelukkig steeds meer (h)erkend maar we zijn er nog niet. Wees gezegend als je gevrijwaard blijft van PTSS. Het raakt mij persoonlijk en hoor het regelmatig dat leidinggevenden en collega’s hier  een negatief (voor)oordeel over hebben zonder te weten hoeveel impact het heeft op de collega met PTSS en de familie en vrienden.

Angelique, ‘politieveteraan’! Ik heb respect voor je en je bent mijn held! Bedankt voor je inzet ook namens jouw collega’s. Ik wens je veel succes met je boek en je werk als journalist en correspondent.

Ps op de foto staat Angelique bij het politiebureau in het district waar de ramp 9/11 in New York plaatsvond, samen met 2 politiecollega’s en inmiddels vrienden. Het maakte een hoop in haar los in relatie tot de Bijlmerramp op 04 oktober 1992.

#politie #defensie #ptss #verbinden #respect